fbpx

Penawar Slip Disc Tanpa Pembedahan

Cara MENGURANGKAN KESAKITAN dalam tempoh 7 hari bagi mereka yang menderita SLIP DISC

Ketahui bagaimana penderitaan Slip Disc anda dapat dikurangkan hanya dengan tidur!

Tidur diganggu kebas-kebas di kaki, tangan atau leher? 

Tugas harian terjejas diganggu sakit belakang?

Terpaksa berhenti kerja sebab slip disc makin teruk?

Rasa rendah diri bila tanggungjawab sebagai bapa dan suami mula tak dapat dilaksanakan sebaiknya angkara slipdisc?

Terbeban dengan kos rawatan mencecah belasan ribu ringgit?

Tak sanggup berdepan risiko 50-50 pembedahan tulang belakang?

INILAH SENARIO BIASA YANG MELANDA MEREKA YANG MENGALAMI SLIPDISC.

RESAH, GELISAH, SAKIT, TERTEKAN..

YA, PEMBEDAHAN ADALAH RAWATAN TERAKHIR UNTUK SLIPDISC. NAMUN, SEPERTI YANG DOKTOR SENDIRI MAKLUMKAN PEMBEDAHAN TULANG BELAKANG SANGAT TINGGI RISIKONYA! ADA YANG BERJAYA, ALHAMDULILLAH, NAMUN TAK KURANG JUGA YANG MELALUI KEHIDUPAN YANG LEBIH MENYAKITKAN SELEPAS PEMBEDAHAN. MALAH ADA YANG TERPAKSA BERDEPAN SINDROM KEGAGALAN PEMBEDAHAN TULANG BELAKANG YANG AKHIRNYA TERPAKSA REDHA SEBAGAI PEMEGANG KAD OKU.

Malam tu terus buat MRI, esok tahu result ~ Doktor datang dengan senang hati cakap ada problem kat aku punya spine! Aku pun pelik apasal spine? Sakit kat kaki. Rupanya spine aku terkeluar sket dari kedudukan dia, pastu tu dia tindih saraf aku. Sebab tu la kaki aku rasa sakit! Doktor cakap kena wat operation. Aku pun setuju je la.  

Now aku dah ok, cuma tak boleh angkat benda-benda berat. Sakit tu memang hilang, tapi side effect dia ada lagi sampai sekarang. Kaki aku still kebas, lepas kena cucuk painkiller ritu. ‘Buntot’ aku pun kebas sekali! Hahaha.. 

Antara side effectnye, aku takleh berak dengan normal! Makan ubat baru boleh berak. Huhuhu. Jalan pun tak ok lagi, sebab kaki kiri aku kebas lagi. Jalan ala-ala orang tempang sebelah.

– silantra_gurlz

Saya seorang kakitangan swasta yang berusia 50 tahun. Saya telah mengalami penyakit cakera tergelincir (slipped disc) pada awal tahun 2009, dimana pembedahan fusion telah dilakukan. Doktor telah memasukkan beberapa keping besi dan skru bertujuan untuk menstabilkan tulang belakang. Kesihatan saya bertambah baik pada awal 5 bulan selepas pembedahan.

    Malangnya besi pada tulang belakang saya dijangkiti kuman dimana pembedahan kedua terpaksa dilakukan pada tahun 2010, untuk mengeluarkan semula besi tersebut. Sejak dari pembedahan kedua tu status kesihatan saya makin merosot. Sakit pada belakang pinggang saya datang semula dan malah lebih teruk dari dulu.

        Saya tidak boleh berdiri atau duduk lama. Sakit akan lebih menyengat kalau dibawa berjalan. Di bahagian punggung juga terasa sakit berdenyut bila mahu bangun dari tidur atau bila duduk lama. Sakit lenguh juga terasa pada belakang peha dan betis. Pergerakan saya menjadi perlahan kerana menahan kesakitan. Saya berjalan menggunakan tongkat kerana takut terjatuh. Malam hari saya susah untuk mendapat tidur yang lena.

       Doktor orthopedik yang merawat saya sudah kehabisan idea. Sudah banyak ubat dan rawatan physioterapi telah dicuba, tapi sakit saya tetap sama. Malah sudah banyak wang saya belanjakan untuk tujuan perubatan alternatif yang tidak perlu saya sebut satu persatu disini. Prestasi kerja sebagai juruteknik di lapangan terjejas teruk dan banyak sudah cuti sakit telah diambil. Majikan nasihatkan saya untuk buat medical board untuk memberhentikan kerja .Saya runsing kerana 3 anak saya masih lagi bersekolah.

Anda tidak keseorangan mengalami sakit kronik yang tidak berkesudahan selepas menjalani pembedahan tulang belakang.

Keadaan anda dikenali sebagai sindrom kegagalan pembedahan tulang belakang (failed back surgery syndrome) yang biasa nya berlaku selepas 3 atau 6 bulan selepas pembedahan.

Insiden Komplikasi ini adalah diantara 10-40% dari semua kes pembedahan tulang belakang.

– Dr Nizar

Jangan Risau! Anda masih ada satu alternatif..

Ikhtiarlah di peringkat awal

Tidak melibatkan PENGGUNAAN ELEKTRIK langsung!

Jimat dan tiada risiko

“Hari tu buat MRI doktor kata tulang belakang suami akak dah beransur pulih dan dah tak perlu buat terapi lagi. Ubat pun dah tak makan. Keajaiban menggunakan BVSM dan dengan izinnya juga. Syukur sangat, dah hampir setahun la juga dah tak boleh jalan jauh. Sekarang dah ok. Dah boleh naik tangga sampai tingkat 13  kalau lif rosak. Alhamdulilah.”

– Puan Sarimah, Ampang

Memperkenalkan..

Bio Velocity SleepMate (BVSM) adalah tilam atau selimut kesihatan yang membantu anda yang menderita sakit SLIP DISC, TULANG BELAKANG dan SARAF, dalam mengurangkan kesakitan yang dialami dan berpeluang untuk PULIH sepenuhnya dengan penggunaan yang konsisten. 

Tidak seperti tilam atau selimut kesihatan yang lain, BVSM hanya seberat 1.2 kilogramtidak menggunakan elektrikmudah dibawa ke mana-mana dan boleh digunakan pada bila-bila masa, walaupun ketika memandu atau menonton televisyen”

BVSM
Slip disc

*Minta maaf audio kurang memuaskan. Klik “CC” (laptop) atau “Caption” di titik tiga (handphone) untuk paparan subtitle

Apa itu BVSM?

BIO VELOCITY SLEEP MATE (BVSM) merupakan;

  • pelapik tilam yang mengandungi Teknologi Bio Velocity
  • iaitu tenaga cahaya Dhuha yang disimpan
  • dan diseimbangkan frekuensinya dengan tenaga garam laut
  • dan disuntik ke dalam pelapik tilam BVSM ini.

Manfaat BVSM;

  • mengekalkan kesihatan
  • meningkatkan sistem imun
  • melancarkan peredaran darah
  • memberi hidup yang berkualiti.

Selepas seminggu penggunaan;

“Tidur memang lena. Sakit ada kurang sikit, rukuk masa solat pun dah tak sakit sangat sekarang ni.”

– Chu Ali, Kemaman, Terengganu

Macamana BVSM Merawat Slip Disc?

  BVSM rawatan berbentuk Sleep Mate. Ia membantu untuk anda dapatkan ‘deep sleep‘ supaya segala proses penyembuhan berlaku secara maksimum

 BVSM mengandungi gelombang Cahaya Dhuha yang memberikan anda tidur yang lebih berkualiti.

 Selain itu, Cahaya Dhuha dapat membantu menguatkan tulang. 

 BVSM mengandungi gelombang Garam Laut Dalam, yang membantu meningkatkan kekuatan otot.

 Keistimewaan BVSM juga terletak pada kemampuannya mempercepatkan proses penyembuhan, emosi dan mengawal ketenangan mental.

Pengawalan emosi dan ketenangan mental yang baik antara faktor utama yang menyumbang kepada KEJAYAAN PROSES RAWATAN

Selepas seminggu penggunaan;

“Kaki kanan yang hari tu rasa dah lembik sekarang ni dah kuat sikit. Bangun dari sujud pon ok sikit. Sekarang ni duduk kat sofa pun saya lapik dengan BVSM. Kaki kanan yang sebelum ni kalau nak angkat kene pegang dengan tangan dah boleh tak perlu dipegang dah. Jalan pun dah laju sikit. Saya setuju yang BVSM memang penting utk pesakit Slip Disc.”

– En. Shahrim, Seri Iskandar, Perak

BVSM Rawatan Alternatif Untuk Slip Disc Selain Pembedahan. Kenapa Perlu Mencuba BVSM?

Berapa Kos Untuk Dapatkan BVSM?

Pelapik tilam BVSM ini dicipta menggunakan teknologi terkini hasil kajian 20 tahun saintis-saintis Korea. Satu-satunya agen perawatan yang seumpamanya, mengandungi gabungan gelombang cahaya Dhuha dan garam laut dalam yang sangat banyak impaknya pada kesihatan. Ia juga telah dibuat kajian dan mempunyai rekod tersendiri, yang sudah tentunya bukan MURAH..

Penggunaannya juga sangat MUDAH. Cuma tidur atau gunakan sebagai selimut dan tenaganya tahan selama hingga 5 tahun.

Berapa cepat kesannya? Dari pengalaman ramai pengguna slip disc sebelum ini, kesannya anda akan rasai secepat 1-7 hari. Terbukti! 

Berapa harga sebuah tilam yang anda sanggup beli, yang dapat memulihkan derita sakit slip disc yang anda alami?

RM2000? RM3000??

Bagaimana pula kos perubatan yang anda terpaksa bayar untuk merawat slip disc yang jika dibiarkan semakin parah?

Bukan MURAH kan? 3 hari masuk wad hospital swasta lebih kurang RM2000-RM3000 kan?

“Pada pendapat akak berbaloi BVSM dengan harga ni, dari buat rawatan yang sangat mahal.

Baru ni kawan suami kena slip disc. Macam yang akak cakap ambik suntikan steroid RM18 ribu boleh bertahan 2 tahun, lepas tu akan sakit balik.

Tapi Alhamdulillah sejak suami guna BVSM dah 2 tahun takde plak sakit, sekadar sengal-sengal pinggang sket tu adalah .”

– Pn. Sarimah, Ampang

“Saya diberi pilihan samada nak buat operation atau injection. Kos untuk buat pembedahan tukar kepada silicon ialah sebanyak RM38000, manakala injection RM2500 untuk sekali injection.  Satu injection bertahan selama 6 bulan hingga setahun. Lepas tu kena ambik injection tu semula.”

– En. Kamarulzaman

“Saya baru discharge 2 minggu lepas. Kos  untuk MRI dan fisioterapi hampir RM5500

– En. Aripen, Pasir Gudang, Johor

Haaa, tu dia!

Itu pengalaman mereka.. Tapi anda jangan risau..

 

Kos 1 BVSM bukanlah RM38000

Bukan juga RM18000

Malah tak sampai pun RM5500

Kos untuk 1 BVSM

 

HANYA RM1404 sahaja!

*termasuk postage

Malah dengan kos RM1404, anda akan dapat;

 PERCUMA #1 :

 Waranti jahitan 1 tahun

 PERCUMA #2 : 

 Insuran Parcel by Insure Plus (jaminan pengeposan)

 PERCUMA #3 : 

Booklet BVSM PERCUMA

(mengandungi info asas berkaitan BVSM, cara guna, cara basuh dan lain-lain)

  PERCUMA #4 :

Ebook PERCUMA –

“Terapi Semulajadi Minda, Melalui Kefahaman Sebenar RAHSIA DI SEBALIK SAKIT”

bernilai RM50 

waranty
SSM

Saya perlu dapatkan BVSM

  1. Klik button dibawah untuk maklumat pembayaran.
  2. Penghantaran akan dibuat melalui Pos Laju.
  3. Penghantaran akan mengambil masa 1 hingga 7 hari bekerja.

Selain Slip Disc, BVSM juga mampu merawat sakit-sakit kronik yang lain, terutama yang melibatkan saraf

Sarjan Tarmizi
Sarjan Tarmizi mengalami lumpuh dari paras pinggang hingga ke bawah setelah mengalami kemalangan. Disahkan sebagai ketidakupayaan kekal. Beliau kini mampu berjalan kembali setelah hari ke-25 menggunakan terapi BVSM.
Sarjan Tarmizi
Sarjan Tarmizi
Lumpuh Disebabkan Kemalangan
Stress dan Insomnia
Puan Jamilah mengalami tekanan perasaan dan sukar tidur selama 3 tahun setelah kehilangan suami. Pernah memandu secara tidak sedar hingga ke Terengganu dan dihantar pulang oleh polis yang membuat rondaan. Malam pertama terapi BVSM, beliau tidur dengan nyenyak dan kini semakin ceria.
Cikgu Jamilah
Cikgu Jamilah binti Mohd Dina
Tekanan Perasaan/Insomnia
Lumpuh
Haji Haron gagal untuk berdiri dan berjalan sejak 1 tahun yang lalu. Ini disebabkan sakit sendi lutut (saiz badan yang besar). Selain itu, beliau susah bernafas, selalu rasa penat dan bengkak kaki. Hasil diagnosis doktor menunjukkan beliau mengalami kegagalan fungsi jantung yang kronik dan komplikasi peparu berair, juga arthritis sendi lutut yang serius. Selepas menggunakan BVSM selama 3 hari, beliau boleh berdiri tanpa sokongan dan berjalan sejauh 20 meter tanpa sokongan. Sendi lutut dan kaki menjadi lebih kuat dan badan lebih ringan dan bertenaga.
Hj Haron
Haji Harun bin Noh
Lumpuh Akibat Sakit Jantung & Arthritis Lutut Sendi
Kecacatan Otot
Kecacatan Otot
Selepas dilahirkan, beliau hanya menangis setelah 42 minit. Beliau demam dan dimasukkan ke wad ICU. Dalam masa 6 bulan, masih lembik dan tidak boleh bergerak. Doktor mengesahkan beliau menghidapi kecacatan saraf otot. Antara keadaan yang dilalui - tidak boleh pusing untuk meniarap dan merangkak, pergerakan badan sangat lemah. Sebutan perkataan juga tidak jelas. Sehingga umur 3 tahun pun masih tidak boleh berdiri. Selepas seminggu menggunakan BVSM, beliau dah boleh bergerak dengan kuat. Boleh bertutur dengan lebih jelas dan dah boleh merangkak, boleh duduk dan sudah boleh berdiri.
darwisy
Muhammad Darwisyh Firdaus
Cerebral Palsy (Kecacatan Saraf Otot)
Stroke
Puan Rosnah ditahan di wad ICU selama 1 bulan kerana diserang strok. Kaki kanannya tidak boleh bergerak dan terpaksa menggunakan sokongan kaki. Dengan terapi BVSM, beliau kini mampu berdiri dan berjalan tanpa alat bantuan. Penglihatan beliau juga semakin baik dan tidak lagi menggunakan cermin mata.
Rosnah bte Haji Mohd Saad
Stroke
Adelia
Adik Nur Adelia mengalami masalah pada otot mata (ptosis) kanan sejak lahir. Masalah ini menyebabkan mata sebelah kanan beliau menjadi sepet. Doktor tidak dapat mencadangkan apa-apa rawatan sehingga lebih dewasa (bedah). Dengan terapi BVDM, otot matanya menjadi kuat dan mata terbuka seperti bayi normal selepas hari ke-2.
Adelia
Nur Adelia Qysara
Otot Mata Kanan Lemah

Cara Guna BVSM

Bentangkan BVSM di atas tilam dan selitkan empat tali elastic di setiap penjuru tilam. Boleh juga digunakan sebagai selimut.

Cara Cucian BVSM

  • Cuci hanya di tempat yang terkena kotoran sahaja tanpa menggunakan air yang banyak.
  • Jemurkan di bawah matahari pagi sahaja (Dhuha).

       *Pencuci yang disyorkan:  Premium Beautiful Natural Wash atau Bio Cleanz Multipurpose Spray

Dapatkan BVSM Sekarang! Kembalikan Keceriaan Keluarga Tersayang..

HANYA RM1404 sahaja!

*termasuk postage

 PERCUMA #1 :

 Waranti jahitan 1 tahun

  PERCUMA #2 : 

 Insuran Parcel by Insure Plus (jaminan pengeposan)

  PERCUMA #3 : 

Booklet BVSM PERCUMA

(mengandungi info asas berkaitan BVSM, cara guna, cara basuh dan lain-lain)

  PERCUMA #4 :

Ebook PERCUMA –

“Terapi Semulajadi Minda, Melalui Kefahaman Sebenar RAHSIA DI SEBALIK SAKIT”

bernilai RM50 

Saya perlu dapatkan BVSM

  1. Klik button dibawah untuk maklumat pembayaran.
  2. Penghantaran akan dibuat melalui Pos Laju.
  3. Penghantaran akan mengambil masa 1 hingga 7 hari bekerja.

Saya doakan BVSM mendatangkan SINAR BARU dalam hidup anda!

 

Salam ukhuwwah dari penulis;

Hanani Sulaiman atau nama sebenar Nor Hanani Binti Hj Sulaiman adalah anak ke-3 daripada 11 orang adik beradik. Lahir pada 23 September 1980 di Kemaman, Terengganu dan dibesarkan di Pekan, Pahang. Di internet, lebih dikenali dengan nama Hanani Sulaiman.

Berumur 39 tahun pada 2019. Telah berkahwin dan ibu kepada 2 putera dan seorang puteri. Kini sedang menetap bersama keluarga di Kuantan, Pahang.

Bergiat aktif dalam bidang Internet Marketing sejak 2014.

Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Bahasa Arab dan Kesusasteraan dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dan mendapat Diploma Perguruan dari Institut Pendidikan Guru Tengku Ampuan Afzan, Kuala Lipis, Pahang (masa tu MPTAA). Pernah bekerja sebagai Pegawai Pendidikan Lepasan Ijazah DG41 dari tahun 2006 sehingga Dis 2013.

Kini, fokus menjalankan perniagaan internet dari rumah secara separuh masa. Dalam masa yang sama, sedang giat berkongsi pengalaman dan membimbing rakan niaga terutama wanita yang berminat menjalankan perniagaan dari rumah.

Aktif di kebanyakan media sosial seperti Facebook, Twitter, Instagram dan Youtube.

Mula mengenali BVSM pada tahun 2013, atas rekemen seorang rakan guru disebabkan anak bongsu yang ketika itu berusia setahun setengah belum boleh berjalan. Risau sebab abang-abangnya paling lewat setahun sebulan dah berjalan. Keluarga pun dah bagi macam-macam petua – tanam kaki dalam pasir pantai, ketuk lutut dengan ikan apa ntah, urut kaki dan macam-macam.

Selepas malam pertama menggunakan BVSM, keesokan harinya anak saya berani berdiri sendiri. Satu perkembangan yang sangat baik bagi saya. Kami sekeluarga sangat gembira. Keberanian dan konfidennya bertambah dari hari ke hari sampailah dia berani berjalan sendiri dan berlari.

Setelah buat beberapa research, seperti yang saya ceritakan di atas, saya menganggap mungkin anak saya sebelum ni ada masalah berkaitan saraf di kakinya, atau mungkin juga takut atau fobia yang menyebabkan dia tak berani melangkah tanpa bantuan. Keistimewaan BVSM ni telah memulihkan isu-isu tersebut dengan izinNya, Alhamdulillah.

Disebabkan BVSM bersaiz queen, ia boleh digunakan sekeluarga (selagi muat :)) Saya dapat rasakan kelainan bila tidur di atas BVSM dan sebaliknya. Tidur lena, badan rasa sihat, segar bila bangun pagi, anak-anak pun lebih fokus dan kami dah kurang ‘melawat’ klinik.

Disebabkan BVSM ada satu, kadang-kadang berebut, sampai terpaksa buat turn. Dan sekarang, Alhamdulillah kami dah ada 3 BVSM, jadi tak berebut lagi. Satu untuk saya, satu untuk suami dan satu untuk anak-anak. BVSM menjadi peneman wajib tidur kami sekarang.

Satu hari, saya terbaca testimoni dari En. Kamaruzaman tentang bagaimana derita Slip disc nya hilang asbab BVSM . Saya rasa sangat teruja. Testimoni tu betul-betul bagi inspirasi untuk saya jadikan BVSM salah satu ‘saham’ untuk saya bantu mereka yang memerlukan.

Setelah buat research berkaitan slip disc dan BVSM (juga seperti yang saya ceritakan di atas), keyakinan saya bertambah dan saya mula buat iklan berkaitan BVSM dan Slip Disc.

Pelanggan pertama saya ialah Puan Sarimah dari Ampang. Beliau menceritakan bagaimana penderitaan suaminya yang 5 tahun mengidap slip disc dan dah setahun terlantar. Suaminya juga dah berhenti kerja disebabkan sakit itu. Saya masih terngiang-ngiang ayat Puan Sarimah,”Kalau hanya terbaring saya tak kisah, tapi dia terlantar dalam keadaan sakit. Selalu mengerang kesakitan membuatkan saya sedih dan tak boleh duduk diam”.

Seminggu penggunaan dah ada berita baik dari Puan Sarimah. Suaminya dah boleh bangun, malah dia pun tumpang sekaki guna BVSM dan rasa badan segar waktu bangun pagi. Tidur beliau dan suami sangat lena.

Selepas lapan bulan, keputusan MRI menunjukkan tulang belakang suaminya beransur pulih dan dah tak perlu buat terapi lagi. Ubat pun dah tak makan. Setelah hampir setahun tak boleh jalan jauh, sekarang dah boleh driving dan dah boleh naik tangga sampai tingkat 13  kalau lif rosak. Alhamdulilah.

Tak tahu macamana nak gambarkan perasaan saya ketika tu. Satu keluarga telah keluar dari bebanan yang ditanggung hampir 5 tahun dan rezeki tu Allah izinkan melalui saya. Itu membuatkan saya terus tekad untuk berkongsi kebaikan BVSM kepada pesakit-pesakit Slip Disc.

Setakat ni, agak ramai juga yang dah jadi pelanggan saya dari seluruh negara, dari Terengganu, Pahang, Pulau Pinang, Perak, Selangor, malah Sarawak pun ada. Belum ada yang berikan feedback negatif berkenaan BVSM vs Slip Disc kepada saya. Malah ada yang sangat rekemen saya teruskan berkongsi sebab sangat membantu pesakit slip disc.

Saya berharap usaha saya ni mendapat keberkatan dariNya dan mendatangkan manfaat kepada lebih ramai orang samada dari dalam atau luar negara. Insyaallah. Amiiiin.

“Sebaik-baik manusia adalah yang bermanfaat untuk orang lain” – Al-Hadis

Email: nani.nhhs@gmail.com

Whatsapp : Klik sini

"Kunci Utama Kesihatan Adalah Kualiti Tidur Yang Sempurna"

SSM