Pelbagaikan Channel Marketing

Internet Marketing

Pelbagaikan Channel Marketing

Dalam bab pelbagaikan channel marketing ni, cuba hayati kata-kata ni. “Don’t put all eggs in one basket”

Tahu tak sebab apa? Ha, kalau letak semua, andai basket tu jatuh, gedebum! Habis semua telur pecah. Make sence?

Macam tulah dengan bisnes kita. Jangan bergantung kepada hanya satu channel sahaja.

Sebagai seorang usahawan yang nak berjaya untuk jangka masa yang lama, PELBAGAIKAN CHANNEL MARKETING anda.

Channel Marketing, Facebook, Instagram, online marketing

Bagi yang belum ada, anda boleh mula survey dan belajar dari sekarang. Tentang website, blog, Google, Facebook Page, Facebook Ads, Google Ads, Instagram, Twitter, We Chat, Youtube, Pinterest dan lain-lain lagi.

Kalau dari satu channel kita dapat keuntungan RM2000, bila ada 10 channel, kan dah jadi RM20000. Kalau tiba-tiba Facebook Page kena hack, kita masih ada 9 channel yang lain.

Legaaaaaa, Alhamdulillah ūüėä


Subscribe to Blog via Email

Jom subscribe dan jadikan anda orang pertama yang diberitahu tentang post terbaru di blog ini!

Join 221 other subscribers

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blog
Internet Marketing
6
Bagaimana‚Äč ‚ÄčHasilkan‚Äč ‚ÄčArtikel‚Äč ‚ÄčBlog‚Äč ‚ÄčYang‚Äč ‚ÄčMenyengat

Sebagai orang baru dalam dunia blog, terasa jugak adventurenya bidang ni. Kadang-kadang rasa blur, kadang-kadang rasa takde idea, kadang-kadang rasa best dan kadang-kadang seronok jugak. Korek punya korek, sampailah saya jumpa satu artikel ni, macamana nak tulis blog yang sebenar. Ada strategi rupanya. Saya ingat main tulis je. Jom saya …