Rawatan Slip disc
Kesihatan
29

Rawatan Slip Disc : Bagaimana Mengurangkan Rasa Sakit Yang Dialami

Bagaimana nak kurangkan rasa sakit? Pasti inilah yang difikirkan oleh mereka yang menderita slip disc pada setiap hari. Slip disc atau cakera tergelincir, sering dirujuk sebagai cakera herniasi atau cakera yang menonjol, yang menyebabkan sakit belakang. Kebanyakan orang agak panik selepas didiagnosis bahawa mereka memerlukan rawatan slip disc. Ini disebabkan …

Kesihatan
40

7 Tanda-tanda Slip Disc Yang Harus Anda Ketahui

7 Tanda-tanda Slip Disc Yang Harus Anda Ketahui   Slip disc berlaku apabila sebahagian cakera di tulang belakang pecah dan gel di dalamnya terkeluar. Ini akan menimbulkan tekanan pada saraf sekeliling dan menyebabkan rasa sakit dan ketidakselesaan kepada pesakit. Ramai pesakit tak menyedarinya yang mereka mengalami slip disc ini. Keadaannya …

slip disc
Kesihatan

5 Tahun Cik Nana Slipdisc Tanpa Sebab

Sebelum ni saya banyak menjumpai kaum lelaki yang mengidap slip disc. Namun kaum wanita pun ramai rupanya. Jom kita tengok kisah seorang cik ni. Muda lagi, dan slip disc tak tahu sebab apa. In fact, jatuh pun tak pernah. Sedar-sedar dah 5 tahun rupanya! “Since Nana masuk hospital kena slip disc, ramai …

SPM
Keibubapaan
13

Persediaan Gadis Calon SPM Ini Menakjubkan

Aduh, tersentuh betul dengan pengisian TV Al-Hijrah pagi ni. Teruja dengar perkongsian dari seorang ibu kepada calon peperiksaan SPM hujung tahun ni. Lebih teruja dengar bait-bait kata si anak – tentang persiapan yang dilakukan untuk peperiksaan. PAKEJ LENGKAP! Itu yang boleh saya katakan. Persediaan rohani, jasmani, kekuatan dalaman diri sendiri, …

Blog
Internet Marketing
6

Bagaimana​ ​Hasilkan​ ​Artikel​ ​Blog​ ​Yang​ ​Menyengat

Sebagai orang baru dalam dunia blog, terasa jugak adventurenya bidang ni. Kadang-kadang rasa blur, kadang-kadang rasa takde idea, kadang-kadang rasa best dan kadang-kadang seronok jugak. Korek punya korek, sampailah saya jumpa satu artikel ni, macamana nak tulis blog yang sebenar. Ada strategi rupanya. Saya ingat main tulis je. Jom saya …