Blog
Rawatan Slip disc
Kesihatan
22

Rawatan Slip Disc : Bagaimana Mengurangkan Rasa Sakit Yang Dialami

Bagaimana nak kurangkan rasa sakit? Pasti inilah yang difikirkan oleh mereka yang menderita slip disc pada setiap hari. Slip disc atau cakera tergelincir, sering dirujuk sebagai cakera herniasi atau cakera yang menonjol, yang menyebabkan sakit belakang. Kebanyakan orang agak panik selepas didiagnosis bahawa mereka memerlukan rawatan slip disc. Ini disebabkan …

Read More
Kesihatan
36

7 Tanda-tanda Slip Disc Yang Harus Anda Ketahui

7 Tanda-tanda Slip Disc Yang Harus Anda Ketahui   Slip disc berlaku apabila sebahagian cakera di tulang belakang pecah dan gel di dalamnya terkeluar. Ini akan menimbulkan tekanan pada saraf sekeliling dan menyebabkan rasa sakit dan ketidakselesaan kepada pesakit. Ramai pesakit tak menyedarinya yang mereka mengalami slip disc ini. Keadaannya …

Read More
slip disc
Kesihatan

5 Tahun Cik Nana Slipdisc Tanpa Sebab

Sebelum ni saya banyak menjumpai kaum lelaki yang mengidap slip disc. Namun kaum wanita pun ramai rupanya. Jom kita tengok kisah seorang cik ni. Muda lagi, dan slip disc tak tahu sebab apa. In fact, jatuh pun tak pernah. Sedar-sedar dah 5 tahun rupanya! “Since Nana masuk hospital kena slip disc, ramai …

Read More
SPM
Keibubapaan
12

Persediaan Gadis Calon SPM Ini Menakjubkan

Aduh, tersentuh betul dengan pengisian TV Al-Hijrah pagi ni. Teruja dengar perkongsian dari seorang ibu kepada calon peperiksaan SPM hujung tahun ni. Lebih teruja dengar bait-bait kata si anak – tentang persiapan yang dilakukan untuk peperiksaan. PAKEJ LENGKAP! Itu yang boleh saya katakan. Persediaan rohani, jasmani, kekuatan dalaman diri sendiri, …

Read More
Blog
Internet Marketing
4

Bagaimana​ ​Hasilkan​ ​Artikel​ ​Blog​ ​Yang​ ​Menyengat

Sebagai orang baru dalam dunia blog, terasa jugak adventurenya bidang ni. Kadang-kadang rasa blur, kadang-kadang rasa takde idea, kadang-kadang rasa best dan kadang-kadang seronok jugak. Korek punya korek, sampailah saya jumpa satu artikel ni, macamana nak tulis blog yang sebenar. Ada strategi rupanya. Saya ingat main tulis je. Jom saya …

Read More
Takwim 1439 Hijrah
Tazkirah

Tarikh Penting Tahun 1439 Hijrah

Tarikh Penting Tahun 1439 Hijrah ✏ Awal Muharram : 1 Muharram : 22/9/2017 (Jumaat) ✏ Hari Asyura : 10 Muharram : 1/10/2017 (Ahad) ✏ Maulidur Rasul : 12 Rabiul Awwal : 1/12/2017 (Jumaat) ✏ Israk Mikhraj : 27 Rejab : 14/4/2018 (Sabtu) ✏ Nisfu Syaaban : 15 Syaaban : 1/5/2018 …

Read More
upsr, peperiksaan, anak
Keibubapaan
10

Mengiringi Anak UPSR

  Hari ni hari ketiga anak sulung saya hadapi UPSR. Subjek Matematik hari ni. Jadi hari ke 3 jugaklah saya duk berulang alik ke sekolah. Fuh, macam ni rupanya keadaan mak yang anak tengah periksa. Berdebar lebih pada calon rasanya! 😅 Periksa UPSR je pun.. tu belum SPM lagi 😂 …

Read More
Internet Marketing

Pelbagaikan Channel Marketing

Pelbagaikan Channel Marketing Dalam bab pelbagaikan channel marketing ni, cuba hayati kata-kata ni. “Don’t put all eggs in one basket” Tahu tak sebab apa? Ha, kalau letak semua, andai basket tu jatuh, gedebum! Habis semua telur pecah. Make sence? Macam tulah dengan bisnes kita. Jangan bergantung kepada hanya satu channel …

Read More
Slip disc
Kesihatan

Slipped Disc: Macamana Boleh Berlaku?

Slipped disc antara penyakit yang semakin dideritai ramai di negara kita sekarang. Macamana sakit ni boleh berlaku ek? Macam semakin hari semakin ramai je, dah la tu.. tak kira lelaki ke perempuan. Dari pengamatan saya, yang lelaki biasanya  disebabkan ‘something wrong’ waktu bersukan. Yang perempuan pulak biasanya lepas bersalin, aktif …

Read More